Спробуйте новий дизайн сторінки тендера

arrow_right_alt

Звернення до Держаудитслужби

Оберіть

Контактна інформація

Дані про місцезнаходження та Email будуть доступні лише працівникам Державної аудиторської служби України

Електронний підпис

Послуга з організації лікувального харчування хворим у КНП «ООМЦПЗ»ООР»
Очікувана вартість
4 021 200,00 UAH
UA-2018-04-04-000570-b ca76910936304534860e68c3f366c345
Відкриті торги    Торги не відбулися
Електронний підпис накладено. Перевірити

Перевірка підпису

Контакти

Костік Лариса Анатоліївна

+380487200051 opnd@mail.ua

Державна аудиторська служба України

Знайшли порушення законодавства у сфері закупівель?

Оголошення про проведення

Друкувати оголошення PDFHTML
Друкувати звіт про результати проведення процедури PDFHTML

Інформація про замовників

Найменування: Комунальне некомерційне підприємство "Одеський обласний медичний центр психічного здоров*я" Одеської обласної ради
Код ЄДРПОУ: 38644773
Місцезнаходження: 65006, Україна , Одеська обл., Одеса, вул.акад.Воробйова,9
Контактна особа: Костік Лариса Анатоліївна
+380487200051
opnd@mail.ua
Категорія: Юридична особа, яка забезпечує потреби держави або територіальної громади

Інформація про процедуру

Дата оприлюднення: 04 квітня 2018 15:54
Звернення за роз’ясненнями: до 30 квітня 2018 12:00
Оскарження умов закупівлі: до 06 травня 2018 00:00
Кінцевий строк подання тендерних пропозицій: 10 травня 2018 12:00
Початок аукціону: 11 травня 2018 15:59
Очікувана вартість: 4 021 200,00 UAH без ПДВ
Розмір мінімального кроку пониження ціни: 20 106,00 UAH
Розмір мінімального кроку пониження ціни, %: 0,50%

Інформація про предмет закупівлі

ЗАТВЕРДЖЕНО рішенням тендерного комітету КНП «ООМЦПЗ»ООР» Протокол №12/18 від «04» квітня 2018 року (внесені зміни у ТД протокол № 13/18 від 12.04.2018року)внесені зміни ТК протокол№27/18 від 27.04.2018р.)
Опис окремої частини або частин предмета закупівлі
115102 комплекти
Послуга з організації лікувального харчування хворим у КНП «ООМЦПЗ»ООР»
Місце поставки товарів або місце виконання робіт чи надання послуг: 65006, Україна, Одеська область, Одеса, вул.Академіка Воробйова,9
Строк поставки товарів, виконання робіт чи надання послуг: 31 грудня 2018
ДК 021:2015: 55520000-1 — Кейтерингові послуги

Тендерна документація

Критерії вибору переможця

Ціна: 100%
27 квітня 2018 16:56
Файл з підписом Друкувати оголошення PDF
27 квітня 2018 16:46
Перелік_змін послуги харчування Акад.Воробйова3.doc
27 квітня 2018 16:46
Додаток 7(зміни)3.doc
27 квітня 2018 16:46
Додаток 6(зміни)3.doc
27 квітня 2018 16:46
Додаток 5(Проект договору) зміни3.doc
27 квітня 2018 16:46
Додаток4(Тех. ч.)(зміни)3.doc
27 квітня 2018 16:46
Додаток 3(зміни)3.doc
27 квітня 2018 16:46
Додаток 2(зі змінами)3.doc
27 квітня 2018 16:46
Додаток 1(зміни)3.doc
27 квітня 2018 16:46
ТДВоробйова ЗМІНИ3.doc
27 квітня 2018 16:56
Файл з підписом Друкувати оголошення PDF
27 квітня 2018 16:52
Файл з підписом Друкувати оголошення PDF
24 квітня 2018 18:08
Файл з підписом Друкувати оголошення PDF
24 квітня 2018 16:50
Файл з підписом Друкувати оголошення PDF
18 квітня 2018 18:32
Файл з підписом Друкувати оголошення PDF
12 квітня 2018 16:05
Файл з підписом Друкувати оголошення PDF
04 квітня 2018 15:59
Файл з підписом Друкувати оголошення PDF
27 квітня 2018 16:46
Перелік_змін послуги харчування Акад.Воробйова3.doc
18 квітня 2018 18:29
Перелік_змін послуги харчування Акад.Воробйова2.doc
12 квітня 2018 15:57
Перелік_змін послуги харчування Акад.Воробйова.doc
27 квітня 2018 16:46
Додаток 7(зміни)3.doc
18 квітня 2018 18:29
Додаток 7(зміни)2.doc
12 квітня 2018 15:57
Додаток 7(зміни).doc
04 квітня 2018 15:55
Додаток 7.doc
27 квітня 2018 16:46
Додаток 6(зміни)3.doc
18 квітня 2018 18:29
Додаток 6(зміни)2.doc
12 квітня 2018 15:57
Додаток 6(зміни).doc
04 квітня 2018 15:55
Додаток 6.doc
27 квітня 2018 16:46
Додаток 5(Проект договору) зміни3.doc
18 квітня 2018 18:29
Додаток 5(Проект договору) зміни2.doc
12 квітня 2018 15:57
Додаток 5(Проект договору) зміни.doc
04 квітня 2018 15:55
Додаток 5(Проект договору).doc
27 квітня 2018 16:46
Додаток4(Тех. ч.)(зміни)3.doc
18 квітня 2018 18:29
Додаток4(Тех. ч.)(зміни)2.doc
12 квітня 2018 15:57
Додаток4(Тех. ч.)(зміни).doc
04 квітня 2018 15:55
Додаток4(Тех. ч.).doc
27 квітня 2018 16:46
Додаток 3(зміни)3.doc
18 квітня 2018 18:29
Додаток 3(зміни)2.doc
12 квітня 2018 15:57
Додаток 3(зміни).doc
04 квітня 2018 15:55
Додаток 3.doc
27 квітня 2018 16:46
Додаток 2(зі змінами)3.doc
18 квітня 2018 18:29
Додаток 2(зі змінами)2.doc
12 квітня 2018 15:57
Додаток 2(зі змінами).doc
04 квітня 2018 15:55
Додаток 2.doc
27 квітня 2018 16:46
Додаток 1(зміни)3.doc
18 квітня 2018 18:29
Додаток 1(зміни)2.doc
12 квітня 2018 15:57
Додаток 1(зміни).doc
04 квітня 2018 15:55
Додаток 1.doc
27 квітня 2018 16:46
ТДВоробйова ЗМІНИ3.doc
18 квітня 2018 18:29
ТДВоробйова ЗМІНИ2.doc
12 квітня 2018 15:57
ТДВоробйова ЗМІНИ.doc
04 квітня 2018 15:55
ТДВоробйова.doc

Роз’яснення до процедури

Запитання до процедури

Середньо-розрахункова вартість
Дата подання: 10 квітня 2018 12:50
Дата відповіді: 12 квітня 2018 15:41
Пунктом 6.1.3. Додатку 4 Тендерної документації вимагається надання середньо-розрахункової вартості готових страв харчування хворих на перший день ТИЖНЕВОГО меню, при цьому відповідно до пункту 6.1.1 зазначеного додатку необхідно надати зразок 2-ОХ ТИЖНЕВОГО меню. Просимо роз’яснити наступне: Середньо-розрахункову вартість необхідно надати на перший день 2-тижневого меню, що вимагається відповідно до пункту 6.1.1 чи необхідно надати середньо-розрахункову вартість готових страв на перший день першого та другого тижня відповідного меню. Дякую.
Розгорнути Згорнути
Відповідь: Доброго дня! надати середньо-розрахункову вартість готових страв на перший день першого тижня відповідного меню
Погодження меню
Дата подання: 10 квітня 2018 12:51
Дата відповіді: 12 квітня 2018 15:44
Пунктом 4.2.3. Додатку 4 Тендерної документації зазначено, що меню погоджується головним лікарем або призначеною особою за наказом головного лікаря. Разом з цим, відповідно до пункту 6.1.1 зазначеного додатку вимагається надання в складі тендерної пропозиції зразку 2-тижневого меню. Однак, у разі погодження меню, необхідного для подання в складі тендерної пропозиції, Замовнику буде відомо імена Учасників ще до кінцевого строку подання пропозицій, та їх розкриття, всупереч вимогам Закону. Прошу роз'яснити чи необхідно в складі тендерної пропозиції надавати погоджене меню, з урахуванням пункту 4.2.3 та 6.1.1. Додатку 4 Тендерної документації? Чи меню погоджується лише Переможцем (Постачальником) після підписання договору?
Розгорнути Згорнути
Відповідь: Добрий день, у складі тенденої пропозиції учасник надає зразок меню . Меню погоджується після підписання договору на протязі всього періоду надання послуг.
Персональні дані
Дата подання: 10 квітня 2018 12:52
Дата відповіді: 12 квітня 2018 15:47
Пунктом 3 Таблиці 3 Додатку 3 Тендерної документації вимагається надання листа-згоди на використання інформації на виконання вимог Закону України «Про захист персональних даних» (повинна бути підписана особами, щодо яких подано інформацію згідно вимог даної тендерної документації). Прошу надати роз’яснення чи необхідно надавати лист-згоду на використання інформації від кожного працівника, зазначеного в довідці, що містить інформацію про працівників Учасника (п. 2. Додатку 2 Тендерної документації)?
Розгорнути Згорнути
Відповідь: Добрий день, так були зроблені зміни у ТД
Лист згода (Додаток6) на використання інформації від кожного працівника зазначеного в довідці
Згода на обрабку персональних даних
Дата подання: 13 квітня 2018 11:50
Дата відповіді: 18 квітня 2018 16:07
Прошу роз'яснити чи буде згода на обробку персональних даних, надана від кожного працівника, вважатися такою, що відповідає вимогам Замовника та тендерної документаії, у разі якщо вона зроблена не на бланку Учасника та не містить печатку Учасника (при тому, що на інших документах вона є, поряд з підписом уповноваженої посадової (службової)) особи) ?
Розгорнути Згорнути
Відповідь: Добрий день, згода на обробку персональних даних від кожного працівника надається на бланку фірми .
Харчування ветеранів війни
Дата подання: 14 квітня 2018 11:54
Дата відповіді: 18 квітня 2018 16:09
Згідно ТД харчування ветеранів війни надається відповідно до Наказу №262 від 21.04.2009. Даним наказом затверджено РЕКОМЕНДОВАНИЙ середньодобовий набір продуктів харчування на одного хворого, отже він є не обов’язковим до надання саме визначених продуктів, та надання останніх в повному обсязі. Просимо роз’яснити яким чином Замовник буде перевіряти меню, надане Учасником, на відповідність встановленій нормі, що носить рекомендований характер.
Розгорнути Згорнути
Відповідь: Добрий день,виконання рекомендованого набору продуктів згідно постанови КМУ №34 від 27.01.16р.
Розгорнути всі запитання: 5 Згорнути запитання

Вимоги про усунення порушення

Номер вимоги: UA-2018-04-04-000570-b.b1
Статус:
Вирішена
Учасник: ФОП Любарський Нікіта Володимирович, Код ЄДРПОУ:3369408333
Дата подання: 10 квітня 2018 12:53
Працівники
Пунктом 2 Додатку 2 Тендерної документації вимагається надання документів підтверджуючих спеціальну освіту співробітників підприємства (кухарів, робітників харчоблоку, робітників, які обслуговують складські приміщення та автотранспорт).
Відповідно до Довідника кваліфікаційних характеристик професій працівників для осіб, які займають посади кухонних робітників, робітників, які обслуговують складські приміщення та автотранспорт, наявність спеціальної освіти не вимагається.
Вимагаю внести зміни в тендерну документацію та зазначити, що документи, підтверджуючі наявність спеціальної освіти, необхідно надати лише на осіб, що займають посади та виконують обов’язки, що вимагають наявності відповідної спеціальної освіти, а саме КУХАРІ.
Розгорнути Згорнути
Рішення замовника: Вимога задоволена
12 квітня 2018 15:49
Внесені зміни від 12.04.2018
- копії особових медичних книжок співробітників підприємства (кухарів, робітників харчоблоку, робітників, які обслуговують складські приміщення та автотранспорт), дійсними на дату розкриття тендерної пропозиції завірені печаткою та підписом уповноваженої особи учасника.
- копії документів підтверджуючих спеціальну освіту(кухарів)
- копії трудових книжок (або трудових договорів) (кухарів, робітників харчоблоку, робітників, які обслуговують складські приміщення та автотранспорт), підтверджуючих працевлаштування на підприємстві Учасника.
Номер вимоги: UA-2018-04-04-000570-b.b2
Статус:
Вирішена
Учасник: ФОП Любарський Нікіта Володимирович, Код ЄДРПОУ:3369408333
Дата подання: 10 квітня 2018 12:54
Заборона залучати до надання послуг третіх осіб
Пунктом 4.3.4 Додатку 4 Тендерної документації забороняється залучати до надання послуг третіх осіб.
За закупівлею з ідентифікатором UA-2018-02-21-000837-c за аналогічною ситуацією Вами було надано відповідь «Наявність третіх осіб або відсутність третіх осіб, а саме субпідрядників у Учасника, не оказує впливу щодо кола потенційних учасників.».
По-перше, звертаємо Вашу увагу на визначення терміну «субпідрядник», відповідно до ст. 838 Цивільного кодексу України, а також на визначення термінів «послуги» та «роботи», що зазначені в статті 1 Закону України «Про публічні закупівлі». Відповідно до зазначених положень - треті особи, які можуть бути залученні до надання послуг не є субпідрядниками, оскільки останні залучаються для виконання робіт, а предметом закупівлі є послуги, в тому числі відповідно до пункту 3 Розділу 3 Тендерної документації.
По-друге, «відсутність третіх осіб оказує вплив щодо кола потенційних Учасників», оскільки дана вимога Замовника позбавляє можливості прийняти участь в закупівлі Учасників, що не є виробниками готових страв, які постачатимуться Учасником під час надання послуги, у разі залучення третіх осіб саме для доставки готових страв з метою надання послуги, чи на будь-якому іншому етапі залучити третіх осіб для надання послуг, що є предметом закупівлі. Залучення третіх осіб Виконавцем (Учасником) ніяким чином не впливає на якість виконання договору, в тому числі на безпосереднє надання послуг.
З урахуванням викладеного, даний пункт вважаю таким, що порушує принципи публічних закупівель, оскільки Замовником звужено коло потенційних учасників та обмежено конкуренцію, що є недопустимим відповідно до статті 3 Закону України «Про публічні закупівлі».
Вимоги п. 4.2.3 Додатку 4 Тендерної документації щодо заборони залучення третіх осіб є такими, що суперечать чинним нормативно-правовим актам та переслідують за ціль – звуження кола учасників; є дискримінаційними та підлягають виключенню, в інакшому випадку буду змушений звернутися до органу оскарження з метою усунення порушення та захисту свого права.
Розгорнути Згорнути
Рішення замовника: Вимога задоволена
12 квітня 2018 15:53
Доброго дня, тендерним комітетом розглянуто Ваше зауваження та внесені зміни .
Номер вимоги: UA-2018-04-04-000570-b.b3
Статус:
Вирішена
Учасник: ФОП Любарський Нікіта Володимирович, Код ЄДРПОУ:3369408333
Дата подання: 10 квітня 2018 12:55
Проектна потужність підприємства (харчоблоку) та обладнання в достатній кількості
Відповідно до пункту 16.1. СанПин 42-123-5777-91 керівники підприємств громадського харчування повинні забезпечити наявність достатньої кількості виробничого обладнання, посуду та іншого матеріально-технічного обладнання, також відповідно до пункту 11.2 зазначених норм - кількість страв, що виготовляються повинні відповідати проектній потужності підприємства.
Для з’ясування питання, що потужності підприємства підтверджують/не підтверджують можливість надання послуг, що є предметом закупівлі, просимо внести в тендерну документацію інформацію про середню кількість хворих на добу в Вашій установі.
Без інформації щодо об’єму приготування страв в день, необхідного для надання харчування пацієнтам Вашої установи, Учасником неможливо встановити чи відповідатимуть потужності харчоблоку встановленим вимогам (особливо у разі використання обладнання та потужностей харчоблоку для приготування страв іншим закладам) та чи матиму я змогу надавати послуги, відповідно до законодавства, в тому числі виконувати норми, що зазначені вище.
Прошу внести в тендерну документацію вимогу про надання документального підтвердження наявності необхідної проектної потужності та кількості виробничого обладнання, посуду та іншого матеріально-технічного обладнання.
В інакшому випадку надане Учасниками підтвердження наявної матеріально-технічної бази вважатиметься фіктивним, оскільки не відображає реальної картини щодо спроможності учасника забезпечити надання послуг через відсутність відповідних виробничих потужностей, а зазначена вимога Замовника вважатиметься формальною та такою, що надає можливість участі технічним учасникам, які не мають реальних можливостей з приготування їжі встановленого об’єму та відповідно надання послуг, у разі укладення договору, буде виконано з порушенням законодавства.
Розгорнути Згорнути
Рішення замовника: Вимога задоволена
12 квітня 2018 15:51
Доброго дня, тендерним комітетом розглянуто та внесені зміни у ТД
Номер вимоги: UA-2018-04-04-000570-b.c4
Статус:
Вирішена
Учасник: ФОП Любарський Нікіта Володимирович, Код ЄДРПОУ:3369408333
Дата подання: 13 квітня 2018 11:47
потужності на обладнання для забезпечення надання посуг певного об'єму
За результатами вимог, що розміщені до зазначеної процедури, Вами внесено зміни в тендерну документацію, зокрема вимагається надання опису потужності та кількості виробничого обладнання, посуду та іншого обладнання для забезпечення харчування, орієнтовано, тисячі хворих на добу за підписом уповноваженої особи учасника.
Оцінка потужностей та кількості виробничого обладнання – це повноваження, яким наділена виключно Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів (далі - Держпродспоживслужба) (згідно Закону України «Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров’я та благополуччя тварин» від 18.05.2017 № 2042-VIII та Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» від 23.12.1997 № 771/97-ВР).
Зазначений державний орган уповноважений здійснювати оцінку та контроль за потужностями та кількістю виробничого обладнання оператору ринку, шляхом проведення перевірок та обстеження дотримання операторами ринку законодавства про харчові продукти.
Таким чином, документом, що в Вашому випадку підтверджує наявність потужності та кількості виробничого обладнання, посуду та іншого обладнання для забезпечення харчування, орієнтовано, тисячі хворих на добу (або будь-якого іншого об’єму), тобто, що оператор ринку здійснює свою діяльність в рамках закону та здатен забезпечити належну якість та конкретні об’єми, які можуть бути виготовленні на потужності, а також має достатню кількість обладнання є АКТ ПЕРЕВІРКИ, ВИДАНИЙ ОРГАНАМИ ДЕРЖПРОДСПОЖИВСЛУЖБИ.
Враховуючи, внесені зміни, надане Учасниками підтвердження наявної матеріально-технічної бази вважається фіктивним, оскільки не відображає реальної картини щодо спроможності учасника забезпечити надання послуг згідно чинного законодавства, а зазначена вимога Замовника є формальною, так як, документ, що вимагається надається Учасником в довільній формі. Відповідно той чи інший Учасник в будь-якому разі буде вважати, що наявне в нього обладнання (в тій чи іншій кількості, навіть з детальним описом та переліченим) є достатнім для забезпечення харчування пацієнтів Вашої установи, що може бути протилежним вимогам законодавства.
З урахуванням викладених положень, зрозуміло, що підтвердження наявності та кількості обладнання, необхідного для забезпечення харчування певного об’єму, ні в якому випадку не може надаватися Учасниками «за власноручним підписом» у формі опису, оскільки для встановлення/надання зазначеної інформації необхідно здійснити оцінку потужностей та кількості виробничого обладнання, що згідно законодавства проводиться органами Держпродспоживслужби.
Вимагаю внести в тендерну документацію вимогу про надання вищевказаного документу, а саме АКТУ ПЕРЕВІРКИ, ВИДАНОГО ОРГАНАМИ ДЕРЖПРОДСПОЖИВСЛУЖБИ, оскільки це є встановлений законодавством документ, що підтверджує наявність потужності та кількості виробничого обладнання, посуду та іншого обладнання, необхідного для забезпечення харчування того чи іншого об’єму.
Розгорнути Згорнути
Рішення замовника: Вимога задоволена
18 квітня 2018 18:31
Доброго дня, тендерним комітетом розглянуто Ваше зауваження та внесені зміни .
Номер вимоги: UA-2018-04-04-000570-b.a5
Статус:
Вирішена
Учасник: ФОП Любарський Нікіта Володимирович, Код ЄДРПОУ:3369408333
Дата подання: 14 квітня 2018 11:54
Харчування хворих на туберкульоз
Просимо зазначити згідно якої вікової групи, передбачених Постановою Кабінету Міністрів України №1752 від 27.12.2001р., необхідно надати меню, розраховане для харчування хворих на туберкульоз.
Рішення замовника: Вимога задоволена
18 квітня 2018 17:05
Доброго дня, згідно Постанові Кабінету Міністрів України №1752 від 27.12.2001р. необхідно надати меню вікової групи більш як 18 років.
Номер вимоги: UA-2018-04-04-000570-b.a6
Статус:
Не задоволена
Учасник: ТОВ Харчування Плюс, Код ЄДРПОУ:39234512
Дата подання: 20 квітня 2018 15:09
Щодо внесення змін
В зв’язку з тим, що Держпродспоживслужба у ході державного контролю за своїми функціональними обов’язками самостійно не проводить дослідження (випробування) об’єктів санітарних заходів, а ці функції відповідно до ст. 11 ЗУ «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» покладено на уповноважені компетентним органом акредитовані лабораторії, а розрахунок технічних можливостей харчоблоку потребує підключення додатково спеціалізованих компетентних проектно-будівельні бюро, вимагаємо внести відповідні зміни та викласти у наступній редакції
«Додаток 2.
1. Наявність обладнання та матеріально-технічної бази
- Акт перевірки виданого органами Держпродспоживслужби або акредитованою лабораторією МОЗ України, що є підтвердженням потужності та виробничого обладнання.»
Розгорнути Згорнути
Рішення замовника: Вимога не задоволена
24 квітня 2018 14:44
Доброго дня, Ваша вимога відхилена тендерним комітетом
Номер вимоги: UA-2018-04-04-000570-b.a7
Статус:
Не задоволена
Учасник: ФОП Любарський Нікіта Володимирович, Код ЄДРПОУ:3369408333
Дата подання: 22 квітня 2018 11:45
Щодо вимоги, що суперечить законодавству, поданої щодо внесення змін з метою невиконання вимог Закону
Згідно вимоги номер: UA-2018-04-03-001720-a.a6, оприлюдненої до Вашої закупівлі, вимагається внесення змін до Тендерної документації.
Текст вимоги містить посилання на ст. 11 ЗУ «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів». Згідно якої, за словами автора вимоги, функції проведення дослідження (випробування) об’єктів санітарних заходів покладено на уповноважені компетентним органом акредитовані лабораторії. ПРОШУ ЗВЕРНУТИ УВАГУ - статтю 11 виключено на підставі Закону № 2042-VIII від 18.05.2017 (Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров’я та благополуччя тварин) .
Оцінка потужностей та кількості виробничого обладнання – це повноваження, яким наділена виключно Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів, та яка їх здійснює прямо за допомогою територіальних органів, не наділяючи своїми повноваженнями третіх осіб, в тому числі лабораторій.
Крім того, для оцінки потужностей харчоблоку не потрібно додатково залучати проектно-будівельні бюро, оскільки зазначений компетентний орган організовує та здійснює державний контроль з метою перевірки відповідності діяльності операторів ринку вимогам законодавства, а отже надає відповідний документ, що підтверджує здійснення Учасником діяльності відповідно до законодавства, в тому числі й вимоги до проектної потужності харчоблоку та обладнання.
Розгорнути Згорнути
Рішення замовника: Вимога не задоволена
24 квітня 2018 14:45
Доброго дня, вимога відхилена.
Номер вимоги: UA-2018-04-04-000570-b.a8
Статус:
Вирішена
Учасник: ФОП Любарський Нікіта Володимирович, Код ЄДРПОУ:3369408333
Дата подання: 22 квітня 2018 11:55
Денне відділення(комплект-2-х разове харчування)
Прошу зазначити в тендерній документації згідно яких норм харчування, встановлених законодавством, необхіідно буде надавати харчування особам денного відділення.
Також, з метою розрахунку ціни однієї порції, прошу уточнити згідно яких часових інтервалів (п. 4.2.1 Додатку 4 ) необхідно надавати 2-разове харчування зазначеній категорії осіб.
Дякую.
Розгорнути Згорнути
Рішення замовника: Вимога задоволена
24 квітня 2018 15:13
Норми харчування денного відділення згідно Наказу Міністерства охорони здоров’я України від 29.10.2013 № 931 «Про удосконалення організації лікувального харчування та роботи дієтологічної системи в Україні», Додаток 2 Таб.1. Згідно 4.2.1 час та кількість прийомів їжі, часовий інтервал : Сніданок,обід.
Номер вимоги: UA-2018-04-04-000570-b.c9
Статус:
Вирішена
Учасник: ТОВ Харчування Плюс, Код ЄДРПОУ:39234512
Дата подання: 24 квітня 2018 19:34
Вимога щодо внсення змін до докуменації
Відповідно до п. 1 ст. 19 «ЗУ Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров’я та благополуччя тварин»:
« Заходи державного контролю здійснюються у формі аудиту, інспектування, передзабійного та післязабійного огляду, відбору зразків, лабораторного дослідження (випробування), документальної перевірки, перевірки відповідності, фізичної перевірки. У межах заходів державного контролю здійснюється державний моніторинг.»
Відпоідно до п.4 ст. 19 зазначеного закону:
«Інспектування передбачає перевірку дотримання операторами ринку законодавства про харчові продукти та корми, здоров’я та благополуччя тварин та відповідності їх діяльності вимогам щодо:
1) гігієни;
2) плану коригувальних дій, розробленого та впровадженого оператором ринку за результатами попередніх перевірок;
3) інцидентів, пов’язаних з безпечністю харчових продуктів та/або кормів.
Інспектування може включати в себе перевірку потужностей, прилеглої території, приміщень, обладнання та інвентарю, транспортних засобів, а також харчових продуктів та кормів; сировини, інгредієнтів, допоміжних матеріалів для переробки, які використовуються для приготування та виробництва харчових продуктів та кормів, напівфабрикатів; предметів та матеріалів, що контактують з харчовими продуктами; засобів та процесів прибирання і догляду, а також пестицидів; маркування, зовнішнього вигляду та реклами.»
Керуючись ст.41,42, 44,45 ЗУ «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» (вимоги щодо об’єкту потужностей, обладнання та персоналу) та вищезазначеним п.4, виключною компетенцією Держпродспоживслужби є перевірка в частині вимог щодо гігієни.
В зв’язку з чим вважаємо що вимога щодо надання Акту виключно Держпродспоживслужбою є дискримінаційною, та наводить на думку що вимоги тендерної документації можуть стосуватися лише якогось обраного учасника.
Виходячи з того що в Україні діють акредитовані лабораторії (згідно чинного законодавства), однією із основних функцій яких є перевірка потужностей, у т.ч. обладнання цих потужностей, за результатами якої складається Акт санітарно - епідеміологічного обстеження з додатковим обстеженням об’єктів потужностей та продукції, вимагаємо внести відповідні зміни в
«Додаток 2.
1. Наявність обладнання та матеріально-технічної бази
ТА ВИКЛАСТИ У НАСТУПНІЙ РЕДАКЦІЇ:


- Акт перевірки виданого органами Держпродспоживслужби або акредитованою лабораторією МОЗ України, що є підтвердженням потужності та виробничого обладнання.»
Розгорнути Згорнути
Рішення замовника: Вимога задоволена
27 квітня 2018 16:40
Доброго дня , внесені зміни у ТД.

Скарги до процедури

Номер скарги: UA-2018-04-04-000570-b.a10
Статус:
Залишено без розгляду
Скаржник: ФОП "ПЕТРОСОВА НАТАЛІЯ ГЕОРГІЇВНА", Код ЄДРПОУ:1782820289
Дата подання: 04 травня 2018 17:42
Скарга , що стосується вимог тендерної документації.
щодо внесення змін до пунктів тендерної документації, які є дискримінаційними по відношенню до Учасників у процедурі відкритих торгів на закупівлю Код ДК 021:2015: 55520000-1 Кейтерингові послуги.
Документи
Рішення Органу оскарження: Залишено без розгляду
Рішення від 07.05.2018 № 4281.pdf
Дата публікації: 08 травня 2018 14:17

Документи подані скаржником

04 травня 2018 17:42
скарга.pdf
04 травня 2018 17:42
квітанція.pdf

Документи Органу Оскарження

08 травня 2018 14:17
Рішення від 07.05.2018 № 4281.pdf

Реєстр пропозицій

Друкувати реєстр отриманих тендерних пропозицій PDFHTML

Дата і час розкриття: 11 травня 2018 16:20

Учасник Первинна пропозиція Остаточна пропозиція Документи
ТОВ Харчування Плюс 4 021 020,70
UAH
4 021 020,70
UAH
Документи
ФОП Шигаєва Л. А 4 021 200,00
UAH
4 021 200,00
UAH
Немає

Публічні документи

10 травня 2018 10:50
ЦІНОВА.pdf
10 травня 2018 10:50
Технічна частина 6.pdf
10 травня 2018 10:50
Технічна частина 5.pdf
10 травня 2018 10:50
Технічна частина 4.pdf
10 травня 2018 10:50
Технічна частина 3.pdf
10 травня 2018 10:50
Технічна частина 2.pdf
10 травня 2018 10:50
Технічна частина 1.pdf
10 травня 2018 10:50
Технічна частина.pdf
10 травня 2018 10:50
Кваліфікація 7.pdf
10 травня 2018 10:50
Кваліфікація 6.pdf
10 травня 2018 10:50
Кваліфікація 5.pdf
10 травня 2018 10:50
Кваліфікація 4.pdf
10 травня 2018 10:50
Кваліфікація 3.pdf
10 травня 2018 10:50
Кваліфікація 2.pdf
10 травня 2018 10:50
Кваліфікація 1.pdf
10 травня 2018 10:50
Перелік.pdf

Відповіді учасника на умови участі у закупівлі

ТОВ Харчування Плюс

ФОП Шигаєва Л. А

Протокол розкриття

Друкувати протокол розкриття тендерних пропозицій PDFHTML
Учасник Рішення Пропозиція Опубліковано
ТОВ Харчування Плюс
#39234512
Відхилено 4 021 020,70
UAH
25 травня 2018 13:47
ФОП Шигаєва Л. А
#2077619162
Відхилено 4 021 200,00
UAH
25 травня 2018 14:08

Документи

25 травня 2018 13:47
Електронний підпис
25 травня 2018 13:38
Протокол рішення35
18 травня 2018 17:44
протокол рішення

Документи

25 травня 2018 14:08
Електронний підпис
25 травня 2018 13:59
Протокол рішення38

Інформація про відміну

Дата відміни
25 травня 2018 14:08
Причина відміни
Відхилення всіх тендерних пропозицій згідно з Законом про публічні закупівлі